Mindenre a megoldás

tudatfejlődés

Ha visszatekintek egy korábbi életszakaszomra, akkor azzal szembesülök, hogy amíg nem álltam készen, addig nem igazán találkozhattam a tudattalan mélységeivel. Addig sokkal több számomra rejtett részem működtetett, korlátozott.

Azt is igaznak vélem, hogy amíg nem elég tiszta (erős) a gyakorló szándéka, addig nem képes szembenézni a tudattalan mélységeivel és integrálni azt. A szándékot megfogalmazhatom úgy is, hogy állandósuljon a feltétel nélküli szeretet, vagyis a létezés örömének ritka, magas tudatállapota. Mélyen minden ember erre az állapotra vágyik.

Körülbelül 5 évig éltem úgy, hogy nem értettem a „Hogy vagy?” kérdést. Hiszen csak jól lehet lenni, de legalábbis csak rajtam múlik, és köszönöm szépen mindig jól vagyok. Lecsökkentettem a munkámat heti 1 napra, hogy faljam a könyveket és egyfajta világi szerzetesi életet alakítsak ki a legfontosabb eszközömmel a meditációval.

Közben ahogy tisztult a szándékom készen lettem életem legnagyobb padlót fogására, ami 5 éve egy szakítással kezdődött. Aztán egészen rövid időn belül egyéb életterületek is lángba borultak. Például nem igazán szerettem a munkámat. Próbáltam megtalálni benne magam. Intenzív gyakorlással azon voltam, hogy megszeressem. Hiszen ha nincs a szeretet útjában érzelmi-mentális akadály, akkor szeretet van, mint alap természetünk. Hatalmas felismerés volt, amikor rájöttem, hogy azért vagyok alkalmazott, mert félek. Akkora hatással volt ez rám, hogy felmondtam. Ezt követték az egzisztenciális félelmek és a szorongás. Utóbbi olyan mértékben, mintha az addig a tudattalanban tartott félelem egésze rám zúdult volna. Megsemmisítő volt és nem múlt. Annyira nehéznek éltem meg, hogy a reggeli formális gyakorlásom 3 órásra duzzadt. Az önmunkát kiegészítve pedig segítő szakemberekhez fordultam.

Úgy éltem ezt meg, hogy maximális lehetőséget kaptam arra, hogy megismerjem, elfogadjam, megszeressem és elengedjem mindazt, amiről korábban magam sem tudtam, hogy a részem. A tudattalan tudatosítása, elfogadása és megszeretése az utunk fontos része.

Eközben a tudattalan bűntudatunk is csökken, tehát megbocsátunk önmagunknak, miközben fogalmunk sincs arról, hogy bűntudatunk lenne, hogy bármiért is meg kellene bocsátanunk magunknak.

Ebben az igazán megpróbáltató időszakban kezdtem el dolgozni a MAP (térkép az Élethez) programon.

Zen meditációt akkor már 10 éve gyakoroltam és Dr. David R. Hawkins tanításainak, az elkötelezett nondualitásnak tapasztalati szintű igazolásán munkálkodtam, fókuszban a szemlélődésen és az önátadáson.

szemlélődés azért rendkívül vonzó számomra, mert ugyanolyan erőteljes, mint a meditáció, viszont nem szakít ki az életből, lehet közben tevékenykedni. Így az egész ébrenléti szakasz gyakorolássá válhat.

Az önátadás pedig minden, a Szeretethez, a valódi Énre való ráébredéshez vezető út lényege. Egy olyan „módszer” (inkább választás), ami bármilyen probléma esetén a megoldás, és egyszerre a tudatfejlődés „gyorsítósávja” is.

MAP összeállítása közben tudatosult, hogy egy olyan rendszer és módszercsomag jött létre, ami Hawkins tanításait, kutatási eredményeit érthetőbbé és a hétköznapi életbe beilleszthetőbbé teszi. Mindfulness oktatóként pedig törekedtem a mindfulness módszerek teljesebb kontextusban való bemutatására és kiegészítésére.

Hálás vagyok minden nehézségért, az elviselhetetlennek tűnő érzésekért, hiszen azoknak köszönhetően született meg és formálódott a program. Ami addig inkább elmélet volt az a valóságommá vált.

Az önátadásnak köszönhetően az önbizalom hiányt, az érzelmek elfojtását, majd az érzelmi labilitást és az erős szorongást jelentősen megnövekedett életerő, bátorság, szeretet, öröm és hála váltotta fel.

Végül 40 óra interaktív workshop jött létre, 30 gyakorlattal és 6 meditációs technikával, amibe ha beleengeded magad, akkor intenzív tudatfejlődésen mész keresztül. Az ennek köszönhető életenergia növekedés pedig megmutatkozik minden életterületeden, ami az aktuális kihívásod vagy problémád megoldásához vezethet.

A program során az egyik résztvevő azt vette észre, hogy leszokott a dohányzásról, valaki pedig azt, hogy elmúlt a laktóz intoleranciája. 10 éve fennálló migrénes fejfájások szűntek meg és 20 éve nyugtalanító alvászavar. Volt aki hosszú keresés után végre a helyére került az életében.

Egyesek szembe tudtak nézni a szorongásukkal, másoknak pedig a pánikbetegségük vált könnyen kezelhetővé. A harag kezelésében is nagy előrelépések születtek. Az intenzív tudati munka csodákra lehet képes.

Önátadást választva az történik, ami a lehető legjobb a lelkednek, és így férhetsz hozzá a teljes Erődhöz is.

Ha hív a MAP, szeretettel várlak. Mivel online zajlik, ezért az ország bármelyik részéről tudsz csatlakozni.

További részletek a programról: https://imonkova.hu/map-program

Ha tetszett a bejegyzésem, akkor segíts egy megosztással, hogy másokhoz is eljusson:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Ha szeretnél további érdekes cikkeket olvasni, akkor csatlakozz a Facebook csoportomhoz, vagy iratkozz fel a hírlevelemre.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kövér Imre

Kövér Imre

Bánj úgy magaddal, ahogy szeretnéd, hogy mások bánjanak veled! 

Még több bejegyzés:

7 +1 ok, hogy miért meditálj

Mi a meditáció? Szokták a különböző technikájú figyelem- vagy energiagyakorlatokat meditációnak nevezni, ilyen például a vipassana. Egyaránt fontos a gyakorlás szándéka és a technikája is. Egy közismert szándék: úgy tapasztalni a dolgokat, ahogy valójában vannak. Ezzel a szándékkal akár a mosogatás is lehet meditáció. Azt is mondhatjuk, hogy a meditáció gyakorlása a jelen

ELOLVASOM

Tudatfejlődés és életminőség

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet A tudatfejlődés mindaddig homályos téma lehet, amíg nem találkozunk a különböző fejlődésmodellekkel. A tudatkutatás által feltárt egyik ilyen modell a Tudattérkép, amelynek az egyszerűsített változatát használom:

ELOLVASOM
Tapasztalás és szenvedés

Tapasztalás és szenvedés

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet Egyértelműnek tűnhet, hogy ki tapasztal: „Hát én!” Mit értünk „én” alatt? Sokan a testüket értik, vagy a testüket és az elméjüket. Vizsgáljuk meg, hogy igaz-e ez

ELOLVASOM
Hitrendszerek

Hitrendszerek

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet   Mit értünk hitrendszer (hiedelem) alatt? Igaznak vélt fogalmi tartalmakat, átitatva képekkel, érzetekkel és érzésekkel. Az észleléssel születő jelentésekként is tekinthetünk rájuk, és nevezhetjük őket programoknak

ELOLVASOM
Kategóriák

Hasonló cikkeim:

Kövér Imre

7 +1 ok, hogy miért meditálj

Mi a meditáció? Szokták a különböző technikájú figyelem- vagy energiagyakorlatokat meditációnak nevezni, ilyen például a vipassana. Egyaránt fontos a gyakorlás szándéka és a technikája is. Egy közismert szándék: úgy tapasztalni a dolgokat, ahogy valójában vannak. Ezzel a szándékkal akár a mosogatás is lehet meditáció. Azt is mondhatjuk, hogy a meditáció gyakorlása a jelen pillanat éberségének módszeres kifejlesztése. Vagy akár azt is, hogy a meditáció a szeretet és öröm útjában álló érzelmi-mentális akadályok módszeres

Tovább olvasom »
tudatfejlődés
Kövér Imre

Mindenre a megoldás

Ha visszatekintek egy korábbi életszakaszomra, akkor azzal szembesülök, hogy amíg nem álltam készen, addig nem igazán találkozhattam a tudattalan mélységeivel. Addig sokkal több számomra rejtett részem működtetett, korlátozott. Azt is igaznak vélem, hogy amíg nem elég tiszta (erős) a gyakorló szándéka, addig nem képes szembenézni a tudattalan mélységeivel és integrálni azt. A szándékot megfogalmazhatom úgy is, hogy állandósuljon a feltétel nélküli szeretet, vagyis a létezés örömének ritka, magas tudatállapota. Mélyen minden ember

Tovább olvasom »
Kövér Imre

Tudatfejlődés és életminőség

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet A tudatfejlődés mindaddig homályos téma lehet, amíg nem találkozunk a különböző fejlődésmodellekkel. A tudatkutatás által feltárt egyik ilyen modell a Tudattérkép, amelynek az egyszerűsített változatát használom:   Egészen fontos téma ez, hiszen életünk a választásainkból áll. Elméletben végtelen számú lehetőség közül választhatunk, a gyakorlatban viszont ez nem

Tovább olvasom »
Tapasztalás és szenvedés
Kövér Imre

Tapasztalás és szenvedés

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet Egyértelműnek tűnhet, hogy ki tapasztal: „Hát én!” Mit értünk „én” alatt? Sokan a testüket értik, vagy a testüket és az elméjüket. Vizsgáljuk meg, hogy igaz-e ez az elképzelés! Ki vagy mi tapasztal? A test nem képes megtapasztalni önmagát, nincs a létezésének tudatában. A test csak van, és valójában

Tovább olvasom »
Hitrendszerek
Kövér Imre

Hitrendszerek

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet   Mit értünk hitrendszer (hiedelem) alatt? Igaznak vélt fogalmi tartalmakat, átitatva képekkel, érzetekkel és érzésekkel. Az észleléssel születő jelentésekként is tekinthetünk rájuk, és nevezhetjük őket programoknak is. Nem mások ezek, mint ideiglenes és változó feltételezések. Persze némelyik nem annak tűnik, hanem ténynek és állandónak. Főleg azok,

Tovább olvasom »
Map program
Kövér Imre

Gondolatok

Ebben a cikksorozatban egyesével tekintünk be a MAP (térkép az Élethez) program moduljaiba: 1. Tudatfejlődés és életminőség2. Tapasztalás és szenvedés3. Hitrendszerek4. Gondolatok5. Érzések6. Kivetítés7. Önátadás8. Élet Nézzünk meg néhány gondolatokkal kapcsolatos tévhitet! 1. „A gondolatok a fejemben vannak.” A gondolatok az elménkben vannak, ami összeköttetésben áll az agyunkkal. Az elme helye nem határozható meg. 2. „A gondolataim az enyémek.” A látszat az, hogy a mieink, miközben csak vannak, ahogy az elme is

Tovább olvasom »